dinsdag 11 augustus 2009

Wim, ge rant!

Freaky Age, Lady Sovereign, A Brand, Mika, Madonna, Jaspertje Erkens, Kosheen,... zijn groepen waarbij ik de radio (stubru) onverbiddelijk stil zet. Een kleine onderbouwing.

Freaky Age denken dat ze The Strokes zijn. Je moet niet eens ouder dan 20 jaar zijn om dat door te hebben. 'Maar ze zijn Belgisch en ze doen zo hun best!'. Zucht...
Als zij op The Strokes lijken, dan kan ik de concurrentie aan met Andres Iniesta.

Lady Sovereign laat mij Siberisch koud, ware het niet dat ze haar vermangeling van Close to Me van The Cure nogal veelvuldig draaien. So inhuman...

A Brand heeft een paternoster aan nummer één hits in de Afrekening verzameld. Wat niets wil zeggen over de kwaliteit van hun nummers, maar wel over hun volgzame, stemgrage en bovenal onbegrijpelijke fans. Elk nieuw nummer is de zoveelste doorslag van Hammerhead (op zich een oké nummer) en hun Engels is hilarisch beperkt. Veel te veel airplay voor de mannen.

Mika is een janet. Zijn janetterij is noch sympathiek, noch vrolijk, noch origineel,... Plastieke popmuziek kan al eens grappig zijn, niet in dit geval. Eikes.

Madonna is ook een janet. Madge Oldfrapp steelt en kweelt elke jaar wel een nieuw album bijeen en ramt dit door de strot van nietsvermoedende passanten. Zij die haar goed vinden, kunnen niets anders dan toegeven dat ze te lui zijn om haar invloeden op te zoeken (die pakken beter/armer zijn).

Jasper Erkens, Zijne Ergerlijkheid, is vast een sympathieke knul die behoorlijk gitaar kan spelen. Houden zo. Laat hem nog een paar jaar rijpen bij de Chiro of de KSA, maar haal hem aub uit de ether. And his English is quite beperkt too.

Kosheen is gelukkig al lang dood. Toch draaien ze zo nu en dan nog eens een nummertje van dit Drum 'n Bass-doorslagje met een zeer enervante zangeres.

Er zijn ook goeie dingen die tegenwoordig uit België voortkomen. Zo zijn er plots onnozele/leuke groepen met trosjes (the Galacticos, Barbie Bangkok (très Talking Heads), Team William, Superlijm (très Grandaddy),...)

2 opmerkingen:

Siedjeey zei

Japser Erkens is zooooo overrated. Het is schandalig!

Anoniem zei

Tja als stubru Mika's muziek draait zegt dat genoeg over deze radiozender.