donderdag 21 februari 2008

Matchverslag (serieus dan nog)

Omtrent Arsenal-Milan gisteren. Het verschil in teneur op Nederland 3 en Kanaal 2 was enorm. Op Kanaal 2 stak de commentator voortdurend de loftrompet voor Arsenal, hij had het over 'spektakel' en 'spanning'. Zijn Nederlandse collega, geruggesteund door een zekere J. Cruijff, zag het gebrek aan oplossingen dat Arsenal te bieden had.

Ik schaar mij achter de uitspraak van onze noorderbuur. Je kon zo zien welke consignes de Gunners hadden meegekregen. Snel rondspelen. Verbod op gebruik van hoge bal, tenzij ruwweg richting Adebayor of op voorzet uit de hoek. Ze zijn er geen millimeter van afgeweken, zelfs niet na de wissels. Natuurlijk creƫerden ze meer gevaar, maar verder dan wat dreigementen kwam het niet (tenzij dan de bal op de lat in de slotseconden). Milan paste een echte handbaltactiek toe om de Engelsen (Engelsen?) van de doelmond weg te houden. Hun half maantje van dubbele dekking dreef hen ofwel vast, ofwel hopeloos naar buiten. Dropten ze de bal er achter, dan doken Nesta of Maldini in die ruimte. Geen enkel probleem.

Het leek wel een wedstrijd tussen beloften en de elite. De beloften willen kost wat kost etaleren wat ze kunnen, lopen onnodig veel kilometers. De elite wacht geduldig af, is energie-efficiƫnt en laat de bal rustig heen en weer tikken. Dit is het lepe aan het oudere Milan. Ze zien de bal helemaal niet graag. Balbezit is immers geen garantie voor de overwinning. Waarom moeite doen als je achterover kunt leunen en wachten tot de storm gepasseerd is? Gewoon even volhouden, een venijnig balletje naar de spits en hop, het is gebakken.

Hier lag dan weer het falen bij Milan. De snotneus Pato is geen Inzaghi, dat is duidelijk. En ook Pirlo, de fournisseur van dienst, was niet in goede doen. Ik zag hem zowar drie slechte passes na elkaar geven. Maar het hoeft allemaal niet voor Milan. Ik zag het als een grote jongen die een kleine wildebras afhoudt door simpelweg zijn hand tegen diens voorhoofd te houden. De kleine heeft toch te korte armpjes.

Tot slot nog iets over de Trend. Fysiek, fysiek, fysiek. Wat Cruijff erover zei was correct: de passes hoeven niet loepzuiver meer te zijn. We lopen er toch achter en bonken er tegenaan. Dat is jammer. Als fysieke overmacht de bepalende factor van voetbal wordt, dan kunnen we evengoed naar de koers kijken.

1 opmerking:

whacker zei

Thanks, ik had de match gemist :)